

Gyan Sthali L.B.V.M Senior Sr. School, Pilibhit

Affiliated to CBSE, New Delhi

SESSION 2024-25

1st Period ZERO School Bell Timing w.e.f. 22.07.2024 (Monday)

Students must report at the School at least 05-10 mins prior to the commencement of the School Assembly, i.e., by 7:30 a.m.

Students Reporting Time at School			7:35 a.m.	
Students' Gathering at Assembly area (Followed by long bell and beating of Drum)			7:35 a.m. to 07:40 a.m.	5 Mins.
Assembly Time			07:40 a.m to 8:00 a.m.	20 Mins.
Assembly Dispersal (Students back to class room-followed by Drum)			8:00 a.m. to 8:05 a.m.	5 Mins.
Meditation (followed by music) to be conducted at respective class room - by the Class Teacher/by the teacher assigned for the ZERO Period Teacher			8:05 a.m. to 8:10 a.m.	5 Mins.
Attendance (Roll Call of the Students)- by the Class Teacher/by the teacher assigned for the ZERO Period Teacher			8:10 a.m. to 8:15 a.m.	5 Mins.
Period	No. of Bells	Start Time	End Time	Duration
ZERO BELL	ANNOUNCEMENT	08:15 a.m.	08:45 a.m.	30 Mins.
1st	1 Bell	08:45 a.m.	09:25 a.m.	40 Mins.
2nd	2 Bells	09:25 a.m.	10:00 a.m.	35 Mins.
3rd	3 Bells	10:00 a.m.	10:35 a.m.	35 Mins.
4th	4 Bells	10:35 a.m.	11:10 a.m.	35 Mins.
RECESS/ LONG BREAK	Long Bell	11:10 a.m.	11:30 a.m.	20 Mins.
5th	5 Bells	11:30 a.m.	12:10 a.m.	40 Mins.
6th	6 Bells	12:10 a.m.	12:45 p.m.	35 Mins.
7th	7 Bells	12:45 p.m.	01:20 p.m.	35 Mins.
8th	8 Bells	01:20 p.m.	01:55 p.m.	35 Mins.
9th	9 Bells (For the correction of Almanac)	01:55 p.m.	02:00 p.m.	05 Mins.

Note :

Dispersal with dispersal assembly prayer inside the class room followed by background music after making an announcement to start.

Dispersal Prayer	2:00 p.m.	2:01 p.m.	1 Min.
Dispersal to the beat of drum/music	long bell	2:01 p.m.	Dispersal of students

Principal

NOTE: NO STUDENTS WILL BE ALLOWED AFTER 7:50 A.M. AT SCHOOL CAMPUS